Alergije

Beseda “alergija” izvira iz grščine in pomeni “drugače” (alos). Dunajski pediater Felix von Pirquet je na prehodu iz 19. v 20. stoletje oblikoval pojem “alergija”. Po njegovih besedah je alergija “…drugačno reagiranje telesa na neko substanco, pri kateri je prišlo do senzibilizacije”.

Z bioresonančnim zdravljenjem uspešno odstranimo inhalacijske alergene, cvetni prah ter seneni nahod.

O alergiji lahko govorimo, kadar opazimo drugačne reakcije telesa oziroma bolezenske pojave, kot so npr. kožni izpuščaji, srbenje, pekoče oči in podobno.

KAJ SO ALERGENI?

Alergeni so vse snovi, na katere se telo odzove z alergijo. To so lahko hišni prah, pelodi (cvetni prah), živila (jajca, mleko, sadje, pšenica,…), živalska dlaka,…

Senzibilizacija pomeni, da je alergen v telesu sprožil imunsko reakcijo. Pri vsakem ponovnem stiku z alergenom se senzibilizirano telo odziva z enakimi bolezenskimi znaki, ki pa niso nujno enako močni.

Zdravniki govorijo o alergiji šele, ko je možno imunsko reakcijo  dokazati s specifičnimi kožnimi ali krvnimi testi.

BOLEZENSKI SIMPTOMI ALERGIJ

Najbolj poznani bolezenski simptomi alergij so srbenje, pekoče oči, izpuščaji, driska, srbenje, nahod, kašelj,…

Je pa še veliko bolezenskih simptomov alergij, ki ljudem niso toliko poznani. To so lahko motnje srčnega ritma, cirkulacijske motnje, nevrodermitis, ekcemi, revmatske težave, vnetje črevesja, napihnjenost trebuha, vnetje želodčne sluznice, bronhialna astma, akne, oteklina v grlu, bolečina v požiralniku, depresivno razpoloženje, prisotnost strahu, nemir, brezvoljnost do dela, omotičnost, hiperaktivnost, migrena, glavobol, vrtoglavica, nihanje telesne teže, otekanje, alergijski šok, vnetje mehurja, bolečine v mišicah,…

VPLIV ALERGIJE NA IMUNSKI SISTEM

Imunski sistem ima nalogo, da naše telo varuje pred bolezenskimi klicami, kot so virusi, bakterije, glivice in paraziti.

Imunske celice so različne skupine belih krvnih telesc, kot so limfociti, celice ubijalke, celice požiralke in podobno. Same se bojujejo proti alergenom, lahko pa proizvajajo in pošiljajo v boj protitelesa.

Kostni mozeg, jetra, vranica, žleza ščitnica in limfatično tkivo, kot so žrelnica, slepič in bezgavke so tkiva in organi, ki so izredno pomembni za proizvodnjo in usklajevanje obrambnih snovi v telesu. Posebno so pomembne bezgavke, ki predstavljajo 70 % celotnega limfatičnega sistema. Dobro delovanje limfatičnega sistema in črevesja je izredno pomembno za uspešno zdravljenje alergij.

Alergija pomeni moteno upravljanje imunskega sistema. Pri alergiji se naše telo bojuje in odziva na snovi, ki v normalnem stanju zanj sploh niso škodljive. Cilj bioresonančnega zdravljenja pa je, da odpravimo to motnjo ter spet vzpostavimo normalno imunsko stanje.